Sticks & Kicks

drumles in Tolsteeg, Lunetten, Hoograven

Het leuke van drummen is dat als je de basis onder de knie hebt, je al snel in een band kunt gaan spelen. Nog leuker is dat de ritmes van veel bekende nummers niet eens zo moeilijk zijn. Denk maar aan We will rock you van Queen, Follow rivers van Triggerfinger en Beat it van Michael Jackson.

Elke oefening wordt langzaam voorgedaan en stap voor stap opgebouwd. Doordat je de oefening hoort en ziet, pik je de oefening sneller op. Het samenspelen is een mooie voorbereiding op het spelen in een band, waarin naar elkaar luisteren en reageren op andere muzikanten centraal staat.

Creativiteit, dynamiek en groove zijn belangrijke thema’s. Zelf een drumpartij verzinnen die past bij het liedje en liever nog een ritme waar je het nummer aan herkent, is de uitdaging.

Er wordt les gegeven uit verschillende boeken (o.a. Real Time Drums). Afhankelijk van je ontwikkeling en behoefte krijg je oefeningen op maat.

In de les speel je naast coördinatie- en techniek oefeningen ook met muziek mee. Je kunt zelf ook nummers voorstellen die je wilt spelen.